fredag 17 juni 2016

Hur svårt kan det vara med en aktiv invandringspolitik?!

Vi ser just nu människor runt om i världen utsättas för något av det grövsta våldet man kan tänka sig. Männisor flyr till Europa och Sverige och hela vår världsdel ska skämmas för den nedriga hantering av detta oerhörda lidande som vi skulle kunnas mildra mycket mer genom att öppna våra armar för dessa människor.

Samtidigt gör Sverige mer än de flesta länder genom att ta emort betydligt fler flyktingar än andra länder med liknande kapacitet. Men snäll och dum är ingen bra långsiktig kombination. Vi kan inte släppa in människor till Sverige och sedan tro att traumatiserade, utblottade och splittrade familjer ska gå ut och börja bidra till det svenska samhället dag ett.

Fredrik Reinfelt vågade till slut säga detta, men vi är ett av världens rikaste länder. Låt det kosta och gör något bra av pengarna. Det är inte svårt. Höj skatten. Sedan kan man t.ex. Starta Samhal2 för invandrare. Detta företaget skulle ha mycket bättre möjligheter än Samhal originalet att slussa ut männisor i "rikiga" arbeten, efter en tid.

Vi kan inte heller låta människor komma till Sverige och sedan bli sittande på en förläggning i ett år. När den tiden har gått har dessa männisor hunnit tappa tron på att man kan åstadkomma något i Sverige, skaffat sig en bekantskapskrets bestående av ladnsmän vilka hindrar inlärning av Svenska språket och missat ett år av produktiv integration.

Sedan betalas helt galna summor för att hyra bostäder då det är sån brist. Varför inte starta ett statligt bolag som bygger bostäder åt dessa människor? Det skulle skapa arbetstillfällen och ordna boende, minska kommunernas kostnaders för hyra. Varför inte låta en sektion inom Samhal2 göra det?

Det är inte svårt att lösa hanteringen av den stora flyktingström vi har in till Sverige nu. Det handlar bara om en sak: Vilja. Var finns den politiska viljan?

Inga kommentarer: