tisdag 15 december 2020

Corona-kommision och hycklande självkritik

Regeringen gör en pudel när Corona-kommision kritiserar, men faktum är att detta varit känner hur länge som helst. Och självklart ska vi ha en vettig äldreomsorg, men det finns ju andra områden som är lika försummade, som vanlig vård och skola. Alla regeringar har använt dom automatiska nedskärningarna för att minska på dessa områden som en konsekvens av det nyliberala trycket väst bågnar under.
Men det är nog lite lustigt att man nu säger att delade turer och osäkra anställningar ska bort när man precis tvingar fackföreningsrörelsen att släppa dessa punkter genom ett absurt lagstiftningshot som går emot allt vad svensk modell heter.
Vi måste erkänna att Sverige är inte längre ett socialistiskt land. Vi är ett ultrakapitalistiskt land som i mycket är mest extremt i världen. Vi är beredda att acceptera nationalism för att stoppa flyktingar och tillsnurrad argumentation för att kunna införa den ena nyliberala "reformen" efter den andra. Men, medborgare, se till att hålla reda på åt vilket håll de kausala pilarna går. Det är inte immigranterna som bryter ner välfärdssamhället och skapar klassklyftor med invandrare i en underklass. Det är det nedbrutna välfärdssamhället som skapar klassklyftor med invandrare i underklassen. Och det är det nog många som vill ha. Trevligt med en tjänsteklass som kan ärva oss som hade turen att födas här. Men var åtminstånde ärlig med vad vi håller på med då. Och var också beredd på vad som måste offras. En undefinansierad äldrevård i 20 år ger höga dödstal i en pandemi. Vad tror du en undervärderad skola i 20 år ger?

Inga kommentarer: